Jemná bílá omáčka s masovými kuličkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletý černý pepř
strouhaný muškátový oříšek
směs
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 lžíce hořčice
500 g mleté hovězí maso
1 lžíce sušené houby
1 špetka mletý černý pepř
1 ks celozrnný rohlík
omáčka
2 lžíce máslo
150 ml mléko
1 ks cibule
2 lžíce hořčice
0 svazečků kopr
350 g žampiony
2 lžíce hladká mouka
350 ml zeleninový vývar
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Starší celozrnný rohlík nastrouháme. Malé žampiony očistíme podle potřeby vlhkým hadříkem a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Čerstvý kopr jemně nakrájíme. Sušené houby umeleme nebo rozdrtíme na jemno.

  2. Mleté maso promícháme s nastrouhaným pečivem, drcenými houbami, vejcem, lžící hořčice, solí a pepřem. Směs necháme 10 minut odstát.

  3. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájené žampiony a podlijeme částí vývaru. Měkké houby poprášíme moukou, zamícháme a asi po minutě podlijeme mlékem a zbytkem vývaru. Mícháme a vaříme do zhoustnutí. Bílou omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, koprem a hořčicí.

  4. Z mletého masa tvoříme kuličky, které obalujeme v mouce. Kuličky osmažíme na oleji ze všech stran a uložíme na sací kartu.

  5. Jemnou bílou omáčku s masovými kuličkami podáváme s brambory nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!