Jemná banánová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 4 ks vejce 120 g máslo 4 ks banán 190 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 300 g hladká mouka 2 lžíce citronová šťáva 1 balíček kypřící prášek do pečiva podle potřeby máslo na vymazání hladká mouka na vysypání
Postup Jemná banánová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Oloupané banány nalámeme na kousky do mísy, přidáme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr moučka, vanilkový cukr, změklé máslo, špetku soli, šťávu z citronu a žloutky. Všechny ingredience kromě bílků promícháme pomocí tyčového mixéru nebo pracněji vařečkou. Z bílků vyšleháme metličkou tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta.
Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Do formy nalijeme těsto a vložíme ji do dobře předehřáté trouby.
Jemnou banánovou bábovku pečeme asi 50 minut při 180 °C. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Bábovka je upečená, když je její povrch zlatavě hnědý a těsto se nelepí na špejli.
Při vyklápění bábovky z formy si můžeme pomoci známým trikem a na povrch formy položit utěrku, kterou jsme před tím namočili ve studené vodě a dobře vyždímali.
Jemnou banánovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme s šálkem kávy nebo čaje.