Jehněčí na rajčatech recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4-5 stroužků česnek 2 lžíce petrželka 1 ks cibule 1 kg jehněčí kýta 50 dkg sterilovaná rajčata podle chuti sůl 2 ks bobkový list 0 lžiček sušený tymián mletý černý pepř
Postup Jehněčí na rajčatech recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek s cibulí očistíme, česnek nakrájíme na plátky a cibuli na jemné kostičky. Čerstvou petrželku nasekáme na drobné kousky. Jehněčí maso omyjeme a osušíme. Do masa děláme zářezy a do nich vkládáme česnek. Maso ovážeme kvůli tvaru provázkem a nakonec ho osolíme a opepříme.
Do pekáčku dáme cibuli, sterilovaná rajčata, jehněčí maso, tymián, petrželku a bobkový list. Maso podlijeme vývarem, přiklopíme a pečeme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu a přeléváme výpekem. Před koncem pečení jehněčí maso na rajčatech odklopíme.
Jehněčí na rajčatech podáváme s brambory nebo bramborovými noky.