Jehněčí na rajčatech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4-5 stroužků česnek
2 lžíce petrželka
1 ks cibule
1 kg jehněčí kýta
50 dkg sterilovaná rajčata
podle chuti
sůl
2 ks bobkový list
0 lžiček sušený tymián
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek s cibulí očistíme, česnek nakrájíme na plátky a cibuli na jemné kostičky. Čerstvou petrželku nasekáme na drobné kousky. Jehněčí maso omyjeme a osušíme. Do masa děláme zářezy a do nich vkládáme česnek. Maso ovážeme kvůli tvaru provázkem a nakonec ho osolíme a opepříme.

  2. Do pekáčku dáme cibuli, sterilovaná rajčata, jehněčí maso, tymián, petrželku a bobkový list. Maso podlijeme vývarem, přiklopíme a pečeme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar nebo vodu a přeléváme výpekem. Před koncem pečení jehněčí maso na rajčatech odklopíme.

  3. Jehněčí na rajčatech podáváme s brambory nebo bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!