Jehněčí na mladých kopřivách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 lžíce máslo
1 snítka pažitka
200-300 ml voda
600 g jehněčí kýta
1 svazek jarní cibulka
1 kostka bylinkový bujon
2 snítky mladé kopřivy
1 snítka čestvý koriandr
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bylinky zbavíme stvolů, opereme a osušíme. Česnek oloupeme a spolu s kopřivami, koriandrem a pažitkou nasekáme najemno. Do bylinek vmícháme sůl a olej.

  2. Jehněčí kýtu podle potřeby očistíme. Omyjeme ji, osušíme a důkladně potřeme bylinkovou směsí. Kýtu vložíme do pekáče a necháme minimálně hodinu uležet.

  3. Zatím si očistíme jarní cibulku a spolu s natí ji nasekáme. Vodu svaříme spolu s bujonem. Troubu předehřejeme na 250 °C.

  4. Uleželou kýtu posypeme sekanou cibulkou, podlijeme bylinkovým bujon, přidáme lžíci másla a vložíme do trouby. Teplotu zmírníme zhruba na 150 °C a kýtu zvolna pečeme dozlatova, asi 90 minut. Během pečení ji často podléváme výpekem. Před koncem pečení položíme na kýtu zbylou lžíci másla a dopečeme.

  5. Jehněčí na mladých kopřivách podáváme s novými brambory a čerstvou mladou zeleninou. Doporučuji podávat na nahřátých talířích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!