Jehněčí maso se smetanou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 4 ks vejce 60 g máslo 4 dl zakysaná smetana 800 g jehněčí kýta podle chuti sůl podle potřeby vývar sekaná petrželka
Postup Jehněčí maso se smetanou recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso očistíme a omyjeme. Osolíme a potřeme máslem a česnekem.
Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vývarem doměkka. Necháme vychladnout a maso nakrájíme na porce. Vrátíme do vypečené šťávy.
Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci a usekanou petrželkou.Touto směsí zalijeme již upečené jehněčí maso a opět vložíme do horké trouby a krátce zapečeme.
Jehněčí kýtu se smetanou podáváme s vařeným bramborem. Zdobíme bylinkami a čerstvou zeleninou.