Jehněčí maso se smetanou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
4 ks vejce
60 g máslo
4 dl zakysaná smetana
800 g jehněčí kýta
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Maso očistíme a omyjeme. Osolíme a potřeme máslem a česnekem.

  2. Vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vývarem doměkka. Necháme vychladnout a maso nakrájíme na porce. Vrátíme do vypečené šťávy.

  3. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci a usekanou petrželkou.Touto směsí zalijeme již upečené jehněčí maso a opět vložíme do horké trouby a krátce zapečeme.

  4. Jehněčí kýtu se smetanou podáváme s vařeným bramborem. Zdobíme bylinkami a čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!