Jehněčí kotlety s grepovým karamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr - - olej - - sůl 6 ks banány - - rozmarýn - - pepř mletý 1 dl víno červené 100 g ořechy vlašské 200 g švestky sušené 4 ks kotlety jehněcí - - kůra z grapefruitu
Postup Jehněčí kotlety s grepovým karamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kotlety osolíme, okořeníme najemno nasekanou rozmarýnou a pepřem, opečeme je na pánvi na oleji a udržujeme v teple. Na jiné pánvi necháme za stálého míchání rozpustit cukr s červeným vínem, přidáme drobné kousky kůry s grepu, nasekané ořechy a necháme jemně zkaramelizovat. Ze švestek a banánů nakrájených na kolečka připravíme 4 špízy, které opečeme ve výpeku z kotlet. Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem a obložíme ovocnými špízy. Vhodnou přílohou je vařený kuskus.