Jehněčí kotlety s grepovým karamelem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
- - olej
- - sůl
6 ks banány
- - rozmarýn
- - pepř mletý
1 dl víno červené
100 g ořechy vlašské
200 g švestky sušené
4 ks kotlety jehněcí
- - kůra z grapefruitu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kotlety osolíme, okořeníme najemno nasekanou rozmarýnou a pepřem, opečeme je na pánvi na oleji a udržujeme v teple. Na jiné pánvi necháme za stálého míchání rozpustit cukr s červeným vínem, přidáme drobné kousky kůry s grepu, nasekané ořechy a necháme jemně zkaramelizovat. Ze švestek a banánů nakrájených na kolečka připravíme 4 špízy, které opečeme ve výpeku z kotlet. Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem a obložíme ovocnými špízy. Vhodnou přílohou je vařený kuskus.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!