Jehněčí kotlety na tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
1 svazek tymián
40 g parmazán
4 lžíce olivový olej
100 ml červené víno
mletý černý pepř
10 ks cherry rajče
50 g sušené rajče
8 ks jehněčí kotleta s kostí
2 plátky toustový chléb
1 lžíce tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Tymián omyjeme, osušíme, otrháme z něj lístky a ty nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chleba rozdrobíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C.

  2. Kousky rajčat smícháme s 2/3 tymiánu, chlebem, česnekem a 2 lžícemi oleje. Do směsi nastrouháme parmazán, osolíme ji a opepříme.

  3. Kotlety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety v něm restujeme asi jen 1minutu z každé strany. Potřebujeme, aby se maso zatáhlo. Kotlety dáme do zapékací misky, potřeme je tymiánovou směsí a necháme je v troubě zapéct.

  4. Rajčata omyjeme a na poslední 3 minuty je přidáme k masu. Vypečenou šťávu z kotlet slijeme na pánev, přilijeme víno a přidáme jíšku. Směs povaříme asi 5 minut, dochutíme zbylým tymiánem a solí.

  5. Kotlety podáváme s bramborovou kaší a přelité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!