Jehněčí kotlety na tymiánu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek sůl 1 svazek tymián 40 g parmazán 4 lžíce olivový olej 100 ml červené víno mletý černý pepř 10 ks cherry rajče 50 g sušené rajče 8 ks jehněčí kotleta s kostí 2 plátky toustový chléb 1 lžíce tmavá jíška
Postup Jehněčí kotlety na tymiánu recept
Postup přípravy receptu
-
Tymián omyjeme, osušíme, otrháme z něj lístky a ty nasekáme. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Chleba rozdrobíme. Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Kousky rajčat smícháme s 2/3 tymiánu, chlebem, česnekem a 2 lžícemi oleje. Do směsi nastrouháme parmazán, osolíme ji a opepříme.
Kotlety omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a kotlety v něm restujeme asi jen 1minutu z každé strany. Potřebujeme, aby se maso zatáhlo. Kotlety dáme do zapékací misky, potřeme je tymiánovou směsí a necháme je v troubě zapéct.
Rajčata omyjeme a na poslední 3 minuty je přidáme k masu. Vypečenou šťávu z kotlet slijeme na pánev, přilijeme víno a přidáme jíšku. Směs povaříme asi 5 minut, dochutíme zbylým tymiánem a solí.
Kotlety podáváme s bramborovou kaší a přelité omáčkou.