Jednohubky ze špenátových palačinek recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
3 lžíce olej
1 lžička sůl
1 špetka sůl
2 ks vejce
1 l mléko
1 ks cibule
16 lžic hladká mouka
1 lžíce hladká mouka
1/2 kelímku smetana ke šlehání
1 balíček mražený špenát
tvrdý sýr
1 špetka mletý černý pepř
suchý salám

Postup přípravy receptu

  1. V litru mléka rozmícháme 16 polévkových lžic hladké mouky, 2 vejce a špetku soli. Nepřislazujeme, protože se jedná o palačinky na slano. Na rozpálené pánvičce pečeme běžným způsobem palačinky

  2. V kastrůlku rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme najemno nastrouhanou menší cibuli a trochu hladké mouky. Vymícháme jemnou jíšku, do které nalijeme rozmrazený špenát, a chvíli dusíme. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a zjemníme smetanou ke šlehání

  3. Hotové palačinky potíráme tenkou vrstvou špenátu a pečlivě smotáme do ruličky. Necháme trochu vychladnout, aby nám horký špenát nevytekl. Ostrým nožem namočeným ve studené vodě krájíme na menší kousky, které propíchneme párátkem. Aby nám jednohubky ze špenátový palačinek neklouzaly, připíchneme dospodu kostičku tvrdého sýra, suchého salámu nebo kousek zeleniny. Jednak takto upravená jednohubka pěkně vypadá, ale také se zvýrazní její chuť

  4. Kdo nemá rád špenát, může na palačinku pokládat plátky sýra nebo šunky, případně jemnou křenovou pomazánku, a vyrobit si jednohubky podle své chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!