Jednoduchý hovězí vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 3 l voda 1 lžička vegeta 0 kg hovězí žebro nebo pupek podle chuti sůl 1 kostka masox čerstvá petrželová nať
Postup Jednoduchý hovězí vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Do studené vody vložíme oprané maso, oloupeme rozpůlenou cibuli a vegetu. Zvolna vaříme asi 2 hodiny, během této doby sbíráme z polévky na hladině se tvořící pěnu. Přidáme masox a ještě asi 15 minut vaříme.
Pak z vývaru vyjmeme maso, polévku scedíme a případně dosolíme. Pokud chceme dosáhnout naprosto čirého vývaru, vlijeme do něj vaječný bílek a necháme jej srazit. Na něj se nachytají nečistoty z vývaru a po jeho odstranění je vývar průzračně čistý.
Do hotové hovězí polévky přidáme jemně nasekanou petrželku. Hovězí vývar podáváme s nudlemi, kapáním, hráškem nebo drobením. Velmi vhodnou vložkou jsou i játrové knedlíčky nebo játrová rýže.