Jednoduchý hovězí vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 l voda
1 lžička vegeta
0 kg hovězí žebro nebo pupek
podle chuti
sůl
1 kostka masox
čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody vložíme oprané maso, oloupeme rozpůlenou cibuli a vegetu. Zvolna vaříme asi 2 hodiny, během této doby sbíráme z polévky na hladině se tvořící pěnu. Přidáme masox a ještě asi 15 minut vaříme.

  2. Pak z vývaru vyjmeme maso, polévku scedíme a případně dosolíme. Pokud chceme dosáhnout naprosto čirého vývaru, vlijeme do něj vaječný bílek a necháme jej srazit. Na něj se nachytají nečistoty z vývaru a po jeho odstranění je vývar průzračně čistý.

  3. Do hotové hovězí polévky přidáme jemně nasekanou petrželku. Hovězí vývar podáváme s nudlemi, kapáním, hráškem nebo drobením. Velmi vhodnou vložkou jsou i játrové knedlíčky nebo játrová rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!