Jednoduchá zmrzlina s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic cukr krupice
6 lžic cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g čerstvé jahody
250 g nízkotučný tvaroh
250 ml čerstvá smetana
na ozdobu
šlehačka
máta

Postup přípravy receptu

  1. Dobře umyté a odkapané jahody rozmixujeme s cukrem.

  2. Smetanu našleháme.

  3. Tvaroh rozmícháme do krému s vanilkou a moučkovým cukrem.

  4. Rozmixované jahody promícháme s tvarohovým krémem a nakonec přidáváme našlehanou smetanu. Tvarohovo-smetanovou směs s jahodami ukládáme do menších formiček a vložíme do mrazáku na několik hodin.

  5. Jednoduchou jahodovou zmrzlinu ozdobíme šlehačkou a lístečkem máty, takto připravenou můžeme servírovat.

  6. Z tohoto receptu dělám 20 porcí jahodové zmrzliny, samozřejmě záleží na formičkách, které užijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!