Jednoduchá vajíčková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
olej
sůl
5 ks vejce
100 g máslo
100 g šunka
1-2 lžičky plnotučná hořčice
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce oloupeme a necháme vychladnout.

  2. Vařená vejce rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Žloutky vymícháme s máslem do pěny. Bílky a šunku nakrájíme na kostičky nebo jen nasekáme najemno. Obojí vmícháme do žloutkové pěny.

  3. Pomazánku ochutíme lžičkou hořčice, špetkou pepře, trochou oleje a podle chuti osolíme.

  4. Jednoduchou vajíčkovou pomazánku mažeme. Pomazánka je nejlepší vychlazená. Množství surovin si můžeme přizpůsobit podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!