Jednoduchá svíčková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kostka masox
2 ks bobkový list
4 ks nové koření
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kg hovězí maso
1 sklenice zeleninová směs Halali
podle chuti
sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř
worchesterová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme koření, masox, zeleninovou směs i s nálevem a povaříme 5 minut. Poté přidáme hovězí maso nakrájené na plátky a vaříme asi další 2 hodiny, dokud maso nebude měkké. V průběhu vaření ještě přiléváme vodu, protože se hodně vypaří.

  2. Když je maso hotové, vytáhneme ho z hrnce a uděláme si zákletku. Smícháme hladkou mouku s vodou, přilijeme přes jemné sítko do omáčky a ještě povaříme 5 minut.

  3. Nakonec hrnec odstavíme, občas zamícháme a přidáme smetanu. Svíčkovou omáčku můžeme ještě dochutit solí, worchesterovou a sójovou omáčkou. Když je omáčka hotová, zpátky do ní vložíme maso a prohřejeme.

  4. Jednoduchou svíčkovou omáčku a plátky hovězího masa podáme k houskovým knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!