Jednoduchá mexická fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 konzerva červené fazole
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva rajský protlak
1 ks papriková klobása
1 kostka bujon
1 konzerva fazole v chilli omáčce
1 konzerva bílé fazole v nálevu
podle chuti
sůl
mletý pepř
tabasco

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji si osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli s paprikovou klobáskou. Vše zalijeme fazolemi z plechovky, včetně nálevů a omáčky.

  2. Do základu polévky přidáme hovězí bujon, trochu kečupu nebo malý rajský protlak. Vaříme asi 10 minut. Pak přidáme kukuřici a můžeme podávat.

  3. Jednoduchou mexickou fazolovou polévku doporučuji před podáním posypat sýrem. K polévce se výborně hodí celozrnný knäckebrot. Při vynechání klobásky může být recept i vegetariánský.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!