Játrové tousty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 lžíce kečup
1 dl červené víno
3 plátky anglická slanina
1 ks bílá veka
400 g drůbeží játra
1 ks střední pórek
3 ks nakládané feferonky
150 g uzený eidam
podle chuti
sůl
podle potřeby
tuk na vymazání
na ozdobu
sterilované okurky
sterilovaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Veku nakrájíme a v troubě nasucho opečeme dorůžova.

  2. Na pánvi na oleji prohřejeme nudličky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli nebo pórek na kroužky, nakrájená játra a opečeme. Přidáme feferonky, kečup, osolíme, zalijeme vínem a dusíme.

  3. Na opečené plátky veky dáme lžíci játrové směsi, posypeme strouhaným uzeným eidamem, poskládáme na mírně vymazaný plech a v rozehřáté troubě zapečeme.

  4. Před podáváním ozdobíme játrové tousty kolečky sterilované okurky a kouskem červené sterilované papriky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!