Játra na víně s bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
sůl
příloha
0 kg strouhanka
0 kg hladká mouka
3 ks velké brambory
3 špetky mletá červená paprika
1 ks rozšlehané vejce
1 špetka sušená bazalka
1 špetka sušená majoránka
směs
1 balíček játra
lžíce kari koření
0 ks cibule krájená nadrobno
2 snítky čerstvá máta
3 dl domácí víno

Postup přípravy receptu

  1. Začneme s přípravou bramborákového těsta

  2. Brambory oloupeme a nastrouháme. Vodu z brambor nesléváme. Do nastrouhané směsi přidáme ostatní ingredience (sůl, paprika, bazalka, majoránka, hladká mouka, vejce, strouhanka) a důkladně mícháním propojíme. Směs roztíráme na tenké plátky a osmažíme dozlatova.

  3. Příprava jater

  4. Na pánvi na oleji společně osmažíme směs cibulky a kari. takto obarvenou cibulku pak sesypeme bokem do mističky.

  5. Na pánev nalijeme domácí rybízové víno (lze použít i Sangrii s rybízovou marmeládou kvůli karamelizaci či jiné víno) a přivedeme jej k varu.

  6. Játra rozkrájíme na malé kousky, osolíme a přidáme na pánev k vroucímu vínu společně s cibulkou a pokrájenou mátou. Celou játrovou směs podusíme a následně podáváme společně s bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!