Játra na víně s bramboráčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle potřeby olej sůl příloha 0 kg strouhanka 0 kg hladká mouka 3 ks velké brambory 3 špetky mletá červená paprika 1 ks rozšlehané vejce 1 špetka sušená bazalka 1 špetka sušená majoránka směs 1 balíček játra lžíce kari koření 0 ks cibule krájená nadrobno 2 snítky čerstvá máta 3 dl domácí víno
Postup Játra na víně s bramboráčky recept
Postup přípravy receptu
-
Začneme s přípravou bramborákového těsta
Brambory oloupeme a nastrouháme. Vodu z brambor nesléváme. Do nastrouhané směsi přidáme ostatní ingredience (sůl, paprika, bazalka, majoránka, hladká mouka, vejce, strouhanka) a důkladně mícháním propojíme. Směs roztíráme na tenké plátky a osmažíme dozlatova.
Příprava jater
Na pánvi na oleji společně osmažíme směs cibulky a kari. takto obarvenou cibulku pak sesypeme bokem do mističky.
Na pánev nalijeme domácí rybízové víno (lze použít i Sangrii s rybízovou marmeládou kvůli karamelizaci či jiné víno) a přivedeme jej k varu.
Játra rozkrájíme na malé kousky, osolíme a přidáme na pánev k vroucímu vínu společně s cibulkou a pokrájenou mátou. Celou játrovou směs podusíme a následně podáváme společně s bramboráčky.