Játra na pomerančích recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - hořčice
2 ks pomeranč
- - zázvor
- - pepř mletý
- - bylinky
500 g játra hovězí

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na silnější plátky a potřeme hořčicí a poprášíme hrubou moukou. Na rozpáleném tuku opečeme játra tak, aby získala křupavou kůrku a zároveň se propekla. Nakonec je osolíme, vyjmeme a uložíme do tepla. Výpečky na pánvi zalijeme vroucí vodou, scedíme přes síto, vrátíme na pánev a přilijeme trochu oleje. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme ho na měsíčky. Z druhého vymačkáme šťávu, kterou smícháme s vypečenou šťávou. Přilijeme deci bílého vína a prohřejeme, nevaříme! Na talíře klademe plátky jater, přeléváme omáčkou a zdobíme kousky pomeranče, nebo čerstvými bylinkami – koprem, bazalkou, petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!