Jahodový sirup za studena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg cukr
1 l voda
5 dkg kyselina citronová
2 kg čerstvé jahody

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce očistíme, dáme do větší plastové nádoby, zasypeme kyselinou citronovou, zalijeme vodou a necháme 24 - 48 hodin louhovat. Mírné zakvašení není na závadu.

  2. Ovoce potom scedíme přes pláténko, ale nevyhazujeme. Do šťávy nasypeme 2 - 2,5 kg cukru a občas zamícháme, až se cukr zcela rozpustí. Můžeme přidat přípravek pomůcka ke konzervování, ale není to nutné, šťáva se nekazí.

  3. S ovocem, které nám zbylo, stejným postupem celý proces ještě jednou opakujeme. Z tohoto množství získáme asi 8 litrů opravdu výborné šťávy.

  4. Jahodový sirup za studena při konzumaci ředíme vodou asi 1:10.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!