Jahodový salát 1 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 ks jablko
1 ks pomeranč
200 g jahody
1 ks banán
podle potřeby
zakysaná smetana
smetana ke šlehání
podle chuti
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Jahody překrájíme a promícháme s cukrem. Pomeranč oloupeme a ostrým nožem z něj nakrájíme tenké výseče (filé). Pracujeme nad miskou s jahodami, abychom zachytili šťávu.

  2. Jablko opláchneme, rozkrojíme, jádřinec, stopku a okvětí odstraníme, nakrájíme jej na kostičky, přidáme k jahodám i s oloupaným a na kolečka nakrájeným banánem, promícháme a dochutíme citronovou šťávou.

  3. Salát necháme krátce vychladit. Jahodový salát podáváme jako slavnostní přílohu k pečené drůbeži, se smetanou nebo šlehačkou jako sváteční dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!