Jahodový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 400 g jahody 200 g cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 0.5 lžičky citronová kůra 200 g hrubá mouka na ozdobu 6 ks jahody cukr moučka podle potřeby máslo na vymazání strouhanka na vysypání
Postup Jahodový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme mouku promísenou s citronovou kůrou.
Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky.
Zapékací misky (buď pro každou porci nebo jednu větší) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno nalijeme těsto, poklademe jahodami, znovu těsto i jahody a zakončíme vrstvou těsta.
Vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C pečeme 30 - 40minut.
Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem s jednou celou jahodou nahoře.