Jahodový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
400 g jahody
200 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
0.5 lžičky citronová kůra
200 g hrubá mouka
na ozdobu
6 ks jahody
cukr moučka
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a zlehka vmícháme mouku promísenou s citronovou kůrou.

  2. Jahody očistíme, zbavíme stopek a nakrájíme na čtvrtky.

  3. Zapékací misky (buď pro každou porci nebo jednu větší) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno nalijeme těsto, poklademe jahodami, znovu těsto i jahody a zakončíme vrstvou těsta.

  4. Vložíme do vyhřáté trouby a při 160 °C pečeme 30 - 40minut.

  5. Nákyp podáváme teplý, posypaný moučkovým cukrem s jednou celou jahodou nahoře.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!