Jahodový likér s medem recept
Apetit ReceptyPostup Jahodový likér s medem recept
Postup přípravy receptu
-
Na likér budeme potřebovat 5 kg zralých, pěkných a pevných jahod. Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a rozmačkáme. Vzniklou drť přelijeme do sklenice se širším hrdlem a přidáme 1,5 l 80% lihu a půl litru vody.
Směs na jahodový likér necháme stát 14 dní nejlépe někde v chladnu. Poté tekutinu slijeme přes filtrační sáček do většího hrnce.
K jahodové tekutině přidáme 2,5 kg medu a 2 litry převařené a vychladlé vody a zbylé 2 litry 80% lihu. Vše řádně promícháme. Jahodový likér s medem přelijeme do předem vysterilovaných lahví, zašpuntujeme a uložíme do chladné a temné místnosti.
Jahodový likér podáváme podle chuti a příležitosti.