Jahodový likér recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

nálev
1 l voda
0 kg cukr krupice
1 kg jahody (třešně)
1 l čistý alkohol (vodka, slivovice)

Postup přípravy receptu

  1. Jahody zbavíme zelené čepičky a nasypeme do 5 l láhve (používám skleněný demižónek od kupovaného vína).

  2. Svaříme vodu s cukrem, necháme trochu vystydnout a přelijeme jahody.

  3. Přidáme alkohol a láhev uzavřeme.

  4. Jahodový likér dáme na chladné místo (nejlépe do sklepa) na tři týdny zrát. Každý týden láhev protřepeme.

  5. Jahodový likér scedíme přes jemné sítko, přelijeme do lahví a kdykoliv podle chuti a příležitosti podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!