Jahodový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 2 ks vejce 570 ml mléko 140 ml smetana 1 balíček jahody - - oříšek muškátový - - kůra citronová 2 lžíce mouka kukuřičná 16 ks piškoty cukrářské - - amaretto
Postup Jahodový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Kukuřičnou mouku smícháme s trochou mléka. Dohromady ušleháme vejce, cukr, citronovou kůru a muškát a přilijeme zbytek mléka. Tuto směs smícháme v hlubší pánvi s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, až se hmota začne vařit. Vaříme asi minutu, až začne hmota obalovat zadní stranu lžíce. Na vaječný krém položíme povoskovaný papír a necháme trochu vychladnout. Osm jahod se stopkou schováme na ozdobu a ostatní jahody očistíme. Na dno skleněné mísy položíme polovinu piškotů a pokapeme trochou amaretta. Jahody přepůlíme a v jedné vrstvě je položíme na piškoty, na ně nalijeme vrstvu krému a vše opakujeme se zbylými jahodami a piškoty. Navrch dáme poslední vrstvu krému a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku a naneseme na krém, kolem okraje šlehačku ozdobně nastříkáme a ozdobíme jahodami.