Jahodový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
2 ks vejce
570 ml mléko
140 ml smetana
1 balíček jahody
- - oříšek muškátový
- - kůra citronová
2 lžíce mouka kukuřičná
16 ks piškoty cukrářské
- - amaretto

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou mouku smícháme s trochou mléka. Dohromady ušleháme vejce, cukr, citronovou kůru a muškát a přilijeme zbytek mléka. Tuto směs smícháme v hlubší pánvi s kukuřičnou směsí a na mírném ohni mícháme, až se hmota začne vařit. Vaříme asi minutu, až začne hmota obalovat zadní stranu lžíce. Na vaječný krém položíme povoskovaný papír a necháme trochu vychladnout. Osm jahod se stopkou schováme na ozdobu a ostatní jahody očistíme. Na dno skleněné mísy položíme polovinu piškotů a pokapeme trochou amaretta. Jahody přepůlíme a v jedné vrstvě je položíme na piškoty, na ně nalijeme vrstvu krému a vše opakujeme se zbylými jahodami a piškoty. Navrch dáme poslední vrstvu krému a necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku a naneseme na krém, kolem okraje šlehačku ozdobně nastříkáme a ozdobíme jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!