Jahodový jogurtový dort recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce cukr
3 ks vejce
3 lžíce polohrubá mouka
2 balíčky pudinkový prášek
0 balíčků kypřicí prášek
4 ks smetanový jahodový jogurt
1 balíček ovocná želatina se šlehačkou
na ozdobu
jahody
na potření
jahodový džem

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy rozklepneme 3 vejce včetně bílků a přidáme 3 lžíce cukru krupice. Šleháme ručním šlehačem asi 3 minuty. Směs naskočí a trochu zhoustne. V jiné misce smícháme 3 lžíce polohrubé mouky, 1/4 kypřícího prášku do pečiva a nasypeme do vyšlehaných vajec s cukrem a jemně zamícháme, až vznikne těsto.

  2. Těsto vlijeme do připravené dortové formy a dáme péct do trouby. V elektrické troubě pečeme při 180 °C asi 35 minut. Potom korpus vyndáme z trouby a necháme ve formě vychladnout.

  3. Než nám korpus vychladne, připravíme si náplň ze 4 jogurtů a pudinku v prášku. Vše dáme do mísy a vyšleháme. Vychladlý korpus necháme ve formě, potřeme jahodovým džemem a ušlehanými jogurty s pudingem.

  4. Potom připravíme želatinu pouze ve 400 ml vody, aby byla tužší. Želatinu nasypeme do skoro vařící vody a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom sundáme z plotny. Proto aby želatina rychleji chladla, můžeme hrnec se želatinou chladit v dřezu se studenou vodou. Když náhodou ztuhne, tak se nic neděje. Opět ji nahřejeme a ona zase zřídne. Skoro všechnu želatinu vylijeme na dort, ale trochu si necháme na ovoce.

  5. V želatině, kterou jsme si odložili, máčíme jahody nakrájené na plátky.

  6. Plátky máčených jahod pokládáme na dort a ten nakonec přizdobíme snítkou máty nebo meduňky.

  7. Jahodový jogurtový dort necháme dobře vychladit, nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!