Jahodový džem s vanilkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

350 g cukr krystal
1 ks vanilkový lusk
700 g jahoda
1 balíček Gelfix Super 3:1 (Dr.Oetker)
300 g krájené jahody

Postup přípravy receptu

  1. Jahody rozmixujeme (700 g) a s nakrájenými jahodami (zbylých 300 g) dáme do hrnce.

  2. Gelfix smícháme s 2 polévkovými lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání vaříme 1 minutu. Vanilkový struk podélně rozřežeme a vložíme k jahodám. Přidáme zbytek cukru a vaříme. Jahodový džem s vanilkou povaříme 5 minut. Odebereme pěnu a vyjmeme vanilku.

  3. Jahodovým džemem s vanilkou plníme sklenice. Toto množství nám vyjde na 4 sklenice o 250 ml. Po naplnění sklenice s jahodovým džemem obrátíme 5 minut nahoru dnem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!