Jahodové řezy s mascarpone recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 lžíce olej
2 ks vejce
2 dkg kakao
1 lžička prášek do pečiva
6 dkg cukr krupice
6 dkg hladká mouka
na ozdobu
kakao
krém
4 ks žloutek
15 dkg cukr moučka
25 dkg mascarpone
1 balíček vanilkový cukr
0 l smetana ke šlehání
náplň
25 dkg jahody
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček 20 x 25 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou, můžeme i vyložit pečícím papírem.

  2. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec vmícháme olej. Těsto vlijeme do pekáčku a při 180 °C pečeme asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout v pekáčku.

  3. V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s polovinou cukru do husté pěny, Mascarpone smícháme se zbylým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, přidáme žloutkovou pěnu.

  4. Menší jahody omyjeme a necháme okapat.

  5. Na vychladlý korpus v pekáčku rozetřeme asi 1/3 krému, na něj rozložíme jahody špičkou nahoru a potřeme zbylým krémem. Povrch jahodových řezů s mascarpone posypeme kakaem a dáme do ledničky ztuhnout.

  6. Jahodové řezy s mascarpone podáváme jako lahodný dezert ve všedních i svátečních chvílích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!