Jahodové řezy s mascarpone recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 2 lžíce olej 2 ks vejce 2 dkg kakao 1 lžička prášek do pečiva 6 dkg cukr krupice 6 dkg hladká mouka na ozdobu kakao krém 4 ks žloutek 15 dkg cukr moučka 25 dkg mascarpone 1 balíček vanilkový cukr 0 l smetana ke šlehání náplň 25 dkg jahody podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jahodové řezy s mascarpone recept
Postup přípravy receptu
-
Pekáček 20 x 25 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou, můžeme i vyložit pečícím papírem.
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, nakonec vmícháme olej. Těsto vlijeme do pekáčku a při 180 °C pečeme asi 20 minut. Upečený korpus necháme vychladnout v pekáčku.
V horké vodní lázni vyšleháme žloutky s polovinou cukru do husté pěny, Mascarpone smícháme se zbylým cukrem a vyšlehanou šlehačkou, přidáme žloutkovou pěnu.
Menší jahody omyjeme a necháme okapat.
Na vychladlý korpus v pekáčku rozetřeme asi 1/3 krému, na něj rozložíme jahody špičkou nahoru a potřeme zbylým krémem. Povrch jahodových řezů s mascarpone posypeme kakaem a dáme do ledničky ztuhnout.
Jahodové řezy s mascarpone podáváme jako lahodný dezert ve všedních i svátečních chvílích.