Jahodové pohlazení recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks žloutek
0 l mléko
500 g jahody
500 g tvaroh
1 hrnek cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
30 g želatina v prášku
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Do části vlažného mléka namočíme želatinu. Omyté jahody osušíme a menší polovinu schováme na ozdobu.

  2. Ohřejeme zbylé mléko, přidáme namočenou želatinu a mícháme, až se rozpustí. Přelijeme do mixéru a přidáváme žloutky, cukr a jahody. Vše mixujeme a po částech přidáváme tvaroh. Tuto směs vlijeme do dortové formy vypláchnuté studenou vodou. Povrch ozdobíme jahodami a šlehačkou smíchanou s vanilkovým cukrem. Jahodové pohlazení necháme ztuhnout v ledničce.

  3. Ztuhlé jahodové pohlazení nakrájíme a můžeme podávat. Vždy jej zase dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!