Jahodová roláda s malibu krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
8 ks žloutek
2 dl mléko
2 dl smetana
3 ks bílek
50 g cukr moučka
5 plátků želatina
60 g polohrubá mouka
300 g čerstvé jahody
150 g jahodová marmeláda
1 dl malibu

Postup přípravy receptu

  1. Polovinu žloutků se třemi lžícemi cukru utřeme do pěny. Bílky se lžící cukru ušleháme na tuhý sníh a s moukou a se žloutky opatrně promícháme.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a piškotovou směs na něj natřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 6 - 8 minut. Upečené těsto vyklopíme na utěrku, stáhneme papír. Hned potřeme marmeládou a zavineme. Přikryjeme ji a necháme odpočívat.

  3. V kastrůlku si namočíme želatinu. Zbylé žloutky utřeme do pěny. Mléko přivedeme k varu, vmícháme žloutky. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v teplém mléce a propasírujeme přes sítko. Smetanu s cukrem vyšleháme a opatrně smícháme s malibu krémem.

  4. Roládu nakrájíme, vyložíme formu a střídavě přidáváme krém a jahody. Krém nám musí zůstat nahoře jako poslední. Nakrájenu roládu přikryjeme a nacháme v lednici ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!