Jahodová pěna s ovocem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - skořice
250 ml smetana
800 g jahody
4 ks pomeranče
5 ks žloutky
125 ml sherry
- - likér pomerančový
- - meduňka
160 g cukr krystal
5 plátků želatina bílá

Postup přípravy receptu

  1. Omyjeme a odstopkujeme jahody, z nichž umixujeme pyré. Mezitím namočíme plátky želatiny do vody. Žloutky spolu s 100 g cukru utřeme v horké lázni do hustého krému, ten pak ponoříme do studené vodní lázně a mícháme dokud nevychladne. Jahodové pyré doplníme sherry ta, aby ho bylo 350 ml, promísíme a pak ho vmícháme do žloutkového krému. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit ve vodě na mírném ohni, jakmile hmota začne želírovat, přimícháme šlehačku, kterou jsme si ušlehali dotuha. Krém uložíme asi na 4 hodiny chladit. Zbylé jahody rozpůlíme. Pomeranč oloupeme ozdobíme s nimi talíře, posypeme cukrem, pokapeme likérem a necháme odpočinout. Nakonec lžící vykrajujeme z krému noky a klademe je k ovoci. Ozdobíme lístky meduňky, posypeme skořicí a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!