Jahodová jogurtová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce med 100 g zakysaná smetana 400 ml bílý jogurt 500 g čerstvé jahody na ozdobu mandlové plátky
Postup Jahodová jogurtová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Jahody opláchneme a pečlivě očistíme. Polovinu jahod rozmixujeme na pyré, zbylé jahody nakrájíme na drobné kousky.
Rozmixované jahody promícháme s jogurtem a medem. Z husté zakysané smetany vykrájíme 8 nočků a dáme stranou.
Zbylou smetanu vmícháme do jahodové jogurtové polévky.
Polévku rozlijeme do misek, přidáme na kousky nasekané jahody a nočky ze zakysané smetany. Dozdobíme plátky mandlí.
Jahodovou jogurtovou polévku ihned podáváme.
Všechny suroviny před přípravou dobře vychladíme.