Jahodová jogurtová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce med
100 g zakysaná smetana
400 ml bílý jogurt
500 g čerstvé jahody
na ozdobu
mandlové plátky

Postup přípravy receptu

  1. Jahody opláchneme a pečlivě očistíme. Polovinu jahod rozmixujeme na pyré, zbylé jahody nakrájíme na drobné kousky.

  2. Rozmixované jahody promícháme s jogurtem a medem. Z husté zakysané smetany vykrájíme 8 nočků a dáme stranou.

  3. Zbylou smetanu vmícháme do jahodové jogurtové polévky.

  4. Polévku rozlijeme do misek, přidáme na kousky nasekané jahody a nočky ze zakysané smetany. Dozdobíme plátky mandlí.

  5. Jahodovou jogurtovou polévku ihned podáváme.

  6. Všechny suroviny před přípravou dobře vychladíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!