Jahodová bábovka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 3 ks vejce 200 g máslo 1 ks prášek do pečiva 30 ks jahody 160 g cukr moučka 2 lžičky citrónová šťáva 1 ks vanilkový cukr 250 g polohrubá mouka na ozdobu cukr moučka
Postup Jahodová bábovka recept
Postup přípravy receptu
-
Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto.
Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené).
Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy.
Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C.
Jahodovou bábovku po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem.