Jahodová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
200 g máslo
1 ks prášek do pečiva
30 ks jahody
160 g cukr moučka
2 lžičky citrónová šťáva
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Z rozpuštěného másla, cukru, vanilkového cukru a vajec vyšleháme hladké těsto.

  2. Po částech přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, poté vmícháme citrónovou šťávu a nakonec přímo v těstě rozšleháme jahody (množství jahod používáme přiměřené).

  3. Těsto, které je tužší, přendáme do vymazané a vysypané formy.

  4. Bábovku uhladíme a pečeme v předehřáté troubě cca 50 minut na 180 °C.

  5. Jahodovou bábovku po upečení překlopíme a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!