Jáhlový makovec recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
mletá skořice
třtinový cukr
těsto
2 ks vejce
50 g rozinky
250 g jáhly
200 g mletý mák

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly 2 - 3x spaříme a dáme je vařit do vroucí osolené vody. Jáhly vaříme, dokud se voda neodpaří. Poté je smícháme s mletým mákem, žloutky, rozinkami, skořicí a třtinovým cukrem. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. Celou směs vložíme do formy na pečení.

  2. Jáhlový makovec pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 180 °C.

  3. Jáhlový makovec můžeme podávat teplý nebo i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!