Jáhlovo - vanilkový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

krém
1 ks vejce
0.3 l voda
1 ks citron
0.3 l šlehačka
60 g jáhly
2 lžíce med
1 lžička přírodní vanilka
na potření
1 lžíce med
na ozdobu
maliny
ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly si najemno umeleme a nasypeme do studené vody. Za stálého míchání je přivedeme do varu, pak odstavíme a necháme nabobtnat a vychladit.

  2. Mezitím si oddělíme žloutek od bílku. Když směs z jáhel vychladne, přimícháme do ní med, koření a žloutek.

  3. Z citronu si vymačkáme šťávu, a spolu s bílkem vyšleháme. Pak ještě do směsi zašleháme trochu medu. Ušleháme smetanu a obojí přidáme do krému. Nakonec dobře promícháme.

  4. Krém nalijeme do misek a zdobíme malinami, které osladíme medem.

  5. Podle chuti můžeme obložit jáhlovo-vanilkový krém ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!