Jáhlovo - vanilkový krém recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- krém 1 ks vejce 0.3 l voda 1 ks citron 0.3 l šlehačka 60 g jáhly 2 lžíce med 1 lžička přírodní vanilka na potření 1 lžíce med na ozdobu maliny ovoce
Postup Jáhlovo - vanilkový krém recept
Postup přípravy receptu
-
Jáhly si najemno umeleme a nasypeme do studené vody. Za stálého míchání je přivedeme do varu, pak odstavíme a necháme nabobtnat a vychladit.
Mezitím si oddělíme žloutek od bílku. Když směs z jáhel vychladne, přimícháme do ní med, koření a žloutek.
Z citronu si vymačkáme šťávu, a spolu s bílkem vyšleháme. Pak ještě do směsi zašleháme trochu medu. Ušleháme smetanu a obojí přidáme do krému. Nakonec dobře promícháme.
Krém nalijeme do misek a zdobíme malinami, které osladíme medem.
Podle chuti můžeme obložit jáhlovo-vanilkový krém ovocem.