Jáhlová krémová polévka s paprikou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g máslo
2 ks cibule
125 g smetana
5 lžic rajčatový protlak
600 g červená paprika
0.5 l zeleninový vývar
1 lžička mletá sladká paprika
80 g jáhová mouka
podle chuti
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno a podusíme na másle. Posypeme sladkou paprikou a jáhlovou moukou a lehce osmahneme.

  2. Hrnec odstavíme a za stálého míchání metlou na sníh přilijeme zeleninový vývar. Polévku necháme asi 5 minut vařit.

  3. Papriky očistíme, nakrájíme na drobno a rozmixujeme. Smetanu ušleháme do polotuha, paprikovou hmotu a rajčatový protlak vmícháme do polévky a zahřejeme, ale nevaříme. Jáhlovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme ušlehanou smetanu. Již nevaříme.

  4. Jáhlovou krémovou polévku s paprikou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!