Jablkový závin z podmáslí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
200 ml podmáslí
250 g hera
500 g hladká mouka
náplň
2 lžíce strouhanka
200-300 g jablko
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček skořicový cukr
na potření
2 lžíce mléko

Postup přípravy receptu

  1. Heru nakrájíme a kousky a necháme ji změknout.

  2. Na vál si prosijeme mouku se špetkou soli, přidáme na malé kousky nakrájenou změklou heru a spolu s podmáslím zaděláme do vláčného těsta. To zabalíme do alobalu a dáme do lednice odpočinout.

  3. Zatím si očistíme jablka a nakrájíme je nebo nastrouháme.

  4. Odpočinuté těsto z podmáslí rozválíme na tenký plát, poklademe nakrájenými jablky, posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem, strouhankou a zabalíme. Jablkový závin z podmáslí přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova.

  5. Upečený jablkový závin z podmáslí necháme trochu vychladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!