Jablkový moučník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
4 ks vejce
rozinky
400 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek
sekané ořechy
500 g kyselejší strouhané jablko
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme olej, mouku s kypřicím práškem, strouhaná jablka s ořechy a rozinkami. Pokud by bylo těsto tuhé, přidáme trochu mléka. Mléko většinou přidáváme, když jsou jablka méně šťavnatá.

  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech, případně vyložený pečícím papírem. Jablkový moučník pečeme dozlatova a po upečení necháme vychladnout.

  3. Jablkový moučník zdobíme čokoládovou polevou, před krájením necháme samozřejmě čokoládu zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!