Jablková nádivka podle Sandtnerové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 dkg cukr 30 dkg jablko 0 ks citron 1-2 špetky badyán mletá skořice 3 dkg strouhaný perník
Postup Jablková nádivka podle Sandtnerové recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Podle potřeby je ještě nakrájíme na menší kousky.
Jablka dáme kastrolu, podlijeme studenou vodou a pod poklicí udusíme doměkka. Měkká jablka prolisujeme nebo rozmícháme. Přidáme cukr, skořici, kůru i šťávu z citronu, tlučený nebo mletý badyán, skořici a podle potřeby strouhaný perník. Jablkovou nádivku podle Sandtnerové důkladně promícháme.
Jablkovou nádivkou podle Sandtnerové plníme koláče nebo buchty. Výborná je v receptu České koláče podle Sandtnerové.