Jablková nádivka podle Sandtnerové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 dkg cukr
30 dkg jablko
0 ks citron
1-2 špetky badyán
mletá skořice
3 dkg strouhaný perník

Postup přípravy receptu

  1. Jablka omyjeme, oloupeme, rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců. Podle potřeby je ještě nakrájíme na menší kousky.

  2. Jablka dáme kastrolu, podlijeme studenou vodou a pod poklicí udusíme doměkka. Měkká jablka prolisujeme nebo rozmícháme. Přidáme cukr, skořici, kůru i šťávu z citronu, tlučený nebo mletý badyán, skořici a podle potřeby strouhaný perník. Jablkovou nádivku podle Sandtnerové důkladně promícháme.

  3. Jablkovou nádivkou podle Sandtnerové plníme koláče nebo buchty. Výborná je v receptu České koláče podle Sandtnerové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!