Jablková bábovka se skořicí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 100 g máslo 3-4 ks jablko 3 lžíce med 100 g cukr krupice 1 lžička mletá skořice 200 g polohrubá mouka 0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva podle potřeby máslo na vymazání mouka na vysypání
Postup Jablková bábovka se skořicí recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
Žloutky v míse vyšleháme s cukrem. Přidáme mletou skořici, med, rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto příliš husté, zředíme mlékem (postačí 3 - 4 lžíce). Nakonec přimícháme nakrájená jablíčka.
Těsto na jablečnou bábovku vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a na 200 °C pečeme cca 20 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 40 minut.
Jablečnou bábovku se skořicí vyklopíme, necháme zcela vychladnout a až poté nakrájíme na dílky.