Jablková bábovka se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
100 g máslo
3-4 ks jablko
3 lžíce med
100 g cukr krupice
1 lžička mletá skořice
200 g polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.

  2. Žloutky v míse vyšleháme s cukrem. Přidáme mletou skořici, med, rozpuštěné máslo a znovu prošleháme. Nakonec přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Kdyby bylo těsto příliš husté, zředíme mlékem (postačí 3 - 4 lžíce). Nakonec přimícháme nakrájená jablíčka.

  3. Těsto na jablečnou bábovku vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a na 200 °C pečeme cca 20 minut, poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 40 minut.

  4. Jablečnou bábovku se skořicí vyklopíme, necháme zcela vychladnout a až poté nakrájíme na dílky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!