Jablka ve víně a brusinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g brusinky
1 lžička celý hřebíček
3-4 šálky dezertní červené víno
4 ks kompotovaná jablka
na ozdobu
máta

Postup přípravy receptu

  1. Půlky kompotovaných jablek nebo celá jablka necháme okapat.

  2. Brusinky nebo brusinkový džem smícháme s vínem a badyánem a pomalu přivedeme k varu. Do směsi vložíme jablka a krátce je povaříme. Jablka se krásně zbarví dorůžova až červena.

  3. Jablka vyjmeme a uložíme v teple. Vinnou směs přivedeme k varu, teplotu zvýšíme a víno necháme téměř vydusit.

  4. Jablka vložíme do mističek a přelijeme vínem s brusinkami. Ozdobíme snítkou máty. Jablka ve víně a brusinkách ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!