Jablíčkové kostky s tvarohovou peřinkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
7 lžic olej
3 ks vejce
1 lžíce kakao
0 lžiček prášek do pečiva
350 g hladká mouka
1 lžička jedlá soda
5 ks strouhané jablko
krém
1 ks vejce
200 g máslo
150 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g tučný tvaroh
podle chuti
1 balíček skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. V míse ušleháme vejce s cukrem tak, abychom vytvořili pěnu. Poté přidáme mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva, olej a nahrubo nastrouhaná jablíčka. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 5 minut odležet v klidu. Vymažeme a vysypeme si plech a těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  2. Mezitím si připravíme polevu. Dobře promícháme máslo, cukr, vejce a doplníme vanilkovým cukrem a tvarohem.

  3. Když je buchta hotová, natřeme ji ještě za tepla tvarohovou polevou. Jako třešnička na dortu je dobré posypat koláč skořicovým cukrem.

  4. Jako obměnu můžu doporučit čokoládovou polevu s kokosem nebo oříšky, výborné je také dát přímo do těsta pár rozinek, které máme naložené v rumu.

  5. Jablíčkové kostky s tvarohovou peřinkou jsou lehkým, rychlým a vynikajícím moučníkem i pro sváteční příležitost.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!