Jablečný džem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1100 g jablko
150 g rozinky
1 ks pomeranč
100 ml calvados
1 balíček želírovací cukr (2:1)
podle chuti
150 g čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky zalijeme calvadosem a necháme je přes noc marinovat.

  2. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Poté je vsypeme do hrnce a smícháme s rozinkami. Do směsi přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme dobře omytý a na půlkolečka nakrájený pomeranč, důkladně promícháme s želírovacím cukrem 2:1.

  3. Zázvor oloupeme a nakrájíme na kostky. Vložíme do sáčku na koření, zavážeme a zavěsíme do hrnce (nedáváme ke směsi). Jablečnou směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 5 minut.

  4. Poté odstavíme, odstraníme koření a odebereme případnou pěnu. Džem plníme horký do nahřátých skleniček. Skleničky ihned zavíčkujeme, otočíme na víčka a necháme minimálně 15 minut odpočívat.

  5. Poté můžeme jablečný džem otočit, označit a uschovat v chladu, temnu a suchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!