Jablečné fagottini z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
80 g cukr
2 ks jablko
1 lžička mletá skořice
1 lžíce meruňková marmeláda
2 lžičky citronová štáva
na ozdobu
cukr moučka
těsto
4 plátky listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Kostičky dáme vařit se lžičkou skořice, lžičkou citronové šťávy a cukrem na několik minut. Cukr se musí rozpustit, jablka ale nesmí být rozvařená. Odendáme z plotny a přidáme lžičku meruňkové nebo broskvové marmelády.

  2. Listové těsto nakrájíme na čtverce cca 15 cm a rozložíme na každou polovinu jablečnou směs, dáme si pozor, aby jablka neměla tekutinu, neboť nám bude při pečení vytékat. Volnou polovinu u krajů potřeme šťávou z jablek a fagottini uzavřeme. Fagottiny lehce přitiskneme u hran.

  3. Vrchy fagottinů lehce nařežeme, potřeme jablečnou šťávou a posypeme cukrem.

  4. Fagottini z listového těsta pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Pečeme na 220 °C asi na 10 - 12 minut dozlatova. Upečené fagottini necháme na mřížce vychladnout.

  5. Jablečné fagottini z listového těsta podáváme na snídani, svačinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!