Jablečná rusalka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr moučka
0.3 lžičky mletá skořice
4-6 lžic sekané mandle
8-10 ks kyselejší jablko
těsto
5 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
2 dl cukr krupice
citronová kůra
3 dl hrubá mouka
na ozdobu
vanilkový cukr
podle potřeby
1-2 lžíce máslo na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si omyjeme, osušíme a rozpůlíme středně velká kyselejší jablíčka, vykrojíme jádřince a neloupaná je nakrájíme na kousky.

  2. Větší plech hodně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na plech stejnoměrně rozprostřeme jablíčka, posypeme trochu cukrem a skořicí a posekanými loupanými mandlemi. Půlku mandlí si odložíme.

  3. Zalijeme těstem, které si připravíme tak, že v misce rozšleháme vejce s cukrem a přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Těsto posypeme mandlemi.

  4. V předehřáté troubě jablečnou rusalku upečeme.

  5. Po vychladnutí jablečnou rusalku pocukrujeme cukrem s vanilkou a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!