Jablečná paštika z toastového chleba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce cukr 6 ks vejce 200 ml mléko 600 g jablko citronová šťáva 500 ml smetana ke šlehání 12 plátků světlý toastový chléb omáčka cukr 1 lžička solamyl 200 ml mléko 6 lžic sherry 2 lžičky mletá skořice na ozdobu šlehačka podle potřeby čerstvá máta
Postup Jablečná paštika z toastového chleba recept
Postup přípravy receptu
-
Formu vyložíme pečícím papírem a v toustovači lehce opečenými chleby (bez okrajů).
Jablka očistíme a nakrájíme na plátky. Kousky jablek zakápneme citronovou šťávou, podusíme se 2 lžícemi cukru, dáme vychladit a okapat na sítko. Pak je klademe s lístky máty na chleby.
Směsí z vajec, mléka, 500 ml smetany a 2 lžic cukru zalijeme jablka a pečeme při 175 °C dozlatova.
Vyjmeme z trouby a prkénkem lehce přitlačíme smetanovou směs k těstu. Prkénko odstraníme a paštiku necháme ve vypnuté troubě asi hodinu dojít. Vyjmeme a dáme do chladničky na 1 hodinu. Pak paštiku vyklopíme.
Příprava omáčky: Necháme přejít varem mléko, 2 lžíce sherry, skořici a cukr. Vmícháme zbytek sherry se solamylem, necháme projít varem. Dáme vychladit.
Porci jablečné paštiky z toastového chleba na talířku přelijeme omáčkou a přizdobíme šlehačkou a lístečky máty.