Italská celerová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
100 g parmazán
3 lžíce olivový olej
1 lžíce rajský protlak
500 g řapíkatý celer
3 plátky toastový chléb
1 lžička mletá pálivá paprika
1 balíček instantní polévka
podle chuti
sůl
podle potřeby
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek si nasekáme najemno, všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, přidáme lžíci rajského protlaku a všechno opékame na olivovém oleji asi 4 - 5 minut. Přidáme papriku, zalijeme trochou vody a podusíme asi 5 minut.

  2. Do polévky doplníme tekutinu do objemu 1 litr, přidáme obsah sáčku instantní rajské polévky a vaříme dalších 10 minut.

  3. Toastový chléb si nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a posypeme strouhaným parmazánem. Přidáváme k italské celerové polévce na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!