Italská celerová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 ks cibule 1 ks mrkev 100 g parmazán 3 lžíce olivový olej 1 lžíce rajský protlak 500 g řapíkatý celer 3 plátky toastový chléb 1 lžička mletá pálivá paprika 1 balíček instantní polévka podle chuti sůl podle potřeby máslo na smažení
Postup Italská celerová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek si nasekáme najemno, všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky, přidáme lžíci rajského protlaku a všechno opékame na olivovém oleji asi 4 - 5 minut. Přidáme papriku, zalijeme trochou vody a podusíme asi 5 minut.
Do polévky doplníme tekutinu do objemu 1 litr, přidáme obsah sáčku instantní rajské polévky a vaříme dalších 10 minut.
Toastový chléb si nakrájíme na kostičky, osmahneme na másle a posypeme strouhaným parmazánem. Přidáváme k italské celerové polévce na talíři.