Irské maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 10 stroužků česnek 900 g brambory 2 ks cibule 2 konzervy rajčatový protlak 55 g hladká mouka 200 dkg hovězí maso 900 ml hovězí vývar 500 g mražený hrášek 1 plechovka černé pivo podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Irské maso recept
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 170 °C. Hovězí maso nakrájíme na kostičky. Brambory nakrájíme na kostičky, středně velké cibule nadrobno a česnek na plátky.
V hrnci, který můžeme použít do trouby, smícháme nakrájené hovězí maso, mouku a rajský protlak. Přidáme brambory s cibulí, dále přilijeme vývar a pivo, poté přidáme česnek, osolíme a opepříme.
Na sporáku přivedeme k varu, potom dáme do trouby a pečeme, dokud nebude maso měkké, asi 2,5 hodiny. Poté přisypeme rozmražený hrášek a promícháme.
Irské maso po dopečení podáváme s přílohou podle chuti.