Irské maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
10 stroužků česnek
900 g brambory
2 ks cibule
2 konzervy rajčatový protlak
55 g hladká mouka
200 dkg hovězí maso
900 ml hovězí vývar
500 g mražený hrášek
1 plechovka černé pivo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Hovězí maso nakrájíme na kostičky. Brambory nakrájíme na kostičky, středně velké cibule nadrobno a česnek na plátky.

  2. V hrnci, který můžeme použít do trouby, smícháme nakrájené hovězí maso, mouku a rajský protlak. Přidáme brambory s cibulí, dále přilijeme vývar a pivo, poté přidáme česnek, osolíme a opepříme.

  3. Na sporáku přivedeme k varu, potom dáme do trouby a pečeme, dokud nebude maso měkké, asi 2,5 hodiny. Poté přisypeme rozmražený hrášek a promícháme.

  4. Irské maso po dopečení podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!