Irské jehněčí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - petrželka 1 kg brambory 2 ks cibule - - tymián 500 ml voda - - pepř mletý 1 kg kotlety jehněčí - - bobkový list
Postup Irské jehněčí recept
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací misky dáme polovičku brambor, které jsme si nakrájeli na plátky, pokryjeme polovičkou nakrájené cibule a na ni dáme osolené a opepřené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list. Na to poklademe zbytek cibule a brambor, všechny vrstvy osolíme a opepříme. Zalijeme vodou tak, aby byla mísa plná a zakryté dusíme v troubě na 160 st. asi dvě a půl hodiny, dokud maso i brambory nejsou měkké. Potom pokrm doděláme bez pokličky asi 30 minut, aby brambory zhnědly.