Irské jehněčí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - petrželka
1 kg brambory
2 ks cibule
- - tymián
500 ml voda
- - pepř mletý
1 kg kotlety jehněčí
- - bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Do zapékací misky dáme polovičku brambor, které jsme si nakrájeli na plátky, pokryjeme polovičkou nakrájené cibule a na ni dáme osolené a opepřené kotlety, petrželku, tymián, bobkový list. Na to poklademe zbytek cibule a brambor, všechny vrstvy osolíme a opepříme. Zalijeme vodou tak, aby byla mísa plná a zakryté dusíme v troubě na 160 st. asi dvě a půl hodiny, dokud maso i brambory nejsou měkké. Potom pokrm doděláme bez pokličky asi 30 minut, aby brambory zhnědly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!