Irská bramborová kaše recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 g máslo
1 kg brambory
0.5 ks celer
1 sklenka voda
2 ks velká cibule
2 ks velká mrkev
1 kostka bujon
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a uvaříme. Mezitím si připravíme zeleninu. Celer očistíme a společně s mrkví pokrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno.

  2. Cibulku osmahneme na másle, když nám lehce zezlatoví, přidáme celer a mrkvičku. Až nám zelenina trošku změkne, přidáme sklenku vody, bujon a 1/4 hodinky povaříme. Potom přidáme sůl a pepř podle chuti.

  3. Nakonec brambory rozšleháme s podušenou zeleninou. Irskou bramborovou kaši podáváme s pečenou klobáskou nebo mletým masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!