Indonéské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
2-3 ks bobkový list
1 špetka mletá skořice
1 dl bílý jogurt
4 plátky vepřová kýta
2 ks tlučený hřebíček
1 špetka mletá pálivá paprika
1 ks sterilovaná kapie
podle chuti
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řízky lehce naklepeme a po obvodu nařízneme, aby se nekroutily.

  2. Smícháme jogurt s paprikou, nadrobno nakrájenou kapií, pepřem, hřebíčkem a solí.

  3. Jogurtovou směsí potřeme řízky po obou stranách a necháme v chladnu odležet několik hodin.

  4. Do rozehřátého oleje vložíme bobkové listy se skořicí a promícháme. Indonéské řízky v takto připraveném oleji prudce opečeme po obou stranách.

  5. Indonéské řízky podáváme s rýží a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!