Indické placky čápátí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0 lžiček sůl
200 ml vlažná voda
1-2 lžíce rostlinný olej
500 g polohrubá pšeničná mouka
na potření
máslo
podle chuti
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme prosátou mouku, olej, sůl, mletý pepř, vlažnou vodu a vypracujeme tuhé těsto.

  2. Z těsta uděláme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku. Válečkem vyválíme z kuliček tenké placky o průměru 20 - 25 cm a pečeme je z jedné strany 3 minuty a z druhé 2 minuty na suché pánvi.

  3. Hotové placky čápátí skládáme na sebe, aby zůstaly vláčné. Přikryjeme je utěrkou, aby nevychladly. Z jedné strany potíráme placky čápátí máslem.

  4. Indické placky čápátí se používají v Indii místo chleba jako příloha. Hodí se k dušené zelenině, dobře chutnají s oranžovou čočkou či na sladko se zavařeninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!