Indické brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
česnek
mletý bílý pepř
kari koření
drcený kmín
himalájská sůl
podle potřeby
vejce
brambory
majoránka
cibule
mozzarella
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na tento recept neuvádím množství, to si každý dá podle svého uvážení, jak má rád. Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Cibuli orestujeme na oleji, nebo použijeme ghí, přidáme brambory a dáme společně péct do trouby.

  3. V mixeru s nožem nastrouháme mozzarellu, přidáme kari, kmín, majoránku, sůl, pepř a vejce, vše ještě jednou promixujeme. Kdo nemusí mozzarellu, může udělat obměnu s tím, že směs si udělá ze šlehačky, strouhaného sýra, vajec, kari a kmínu. První varianta není tak tučná.

  4. Jakmile jsou brambory měkké, tak směs nalijeme na brambory a zapečeme tak asi 25 minut při 150 °C v horkovzdušné troubě. Když se začne dělat krustička, troubu vypneme.

  5. K indickým bramborám doporučuji jako přílohu kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!